FANDOM


Sirene, engleski: Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch, japanski: マーメイドメロディーぴちぴちピッチ, je manga i anime serija koju je napisao Michiko Yokote, sa slikom Pink Hanamori. Manga je prvobitno objavljena u mesečnoj manga antologiji Nakayoshi. Postoje 32 poglavlja (uključujući i dve posebne priče)i dele se u sedam sezona od Kodansha.

Princeze sirene

Odozgo prema dole: Sara Ueba (narandžasti biser, kasnije će je naslediti Seira Hikari), Karen Aiiro (ljubičasti biser, Noelina sestra blizankinja), Noel Aiiro (tamnoplavi tj. indigo biser, Karenina sestra), Koko Sinari (žuti biser). U donjem redu su tri glavna lika: Hanon Hosho (plavi biser), Lucia Nanami (roze biser, gl. lik), Rina Toin (zeleni biser)

Animirana serija je u produkciji TV-Aichi. Prva sezona, koja se sastoji od 52 epizode, je prikazana na Tv Tokiju od 5. aprila 2003. godine do 27. marta 2004 godine. Druga sezona pod imenom Mermaid Melody Pichi Pichi Pich Pure, trajala je 39 epizoda i emitovana je od 3. aprila do 25. decembra 2004. godine. ADV filmovi stekli su licencu za animiranje juna 2004 godine po Severnoj Americi, ali je na kraju pala zbog poteškoća u pronalaženju koji podržavaju i obezbeđenje TV-emitovanja dogovora. Od 2009. godine animirani crtani je potpuno sinhronizovan, ali je i dalje zadržan na TV-Aichi. Nepoznato je da li će doći do izdanja. Iako crtani nije od tada ponovo licenciran za engleski jezik distribucije, Del Rey Manga je stekao prava za objavljivanje stripa u Severnoj Americi za publiku. Počelo je aprila 2006 god. pod imenom Pichi Pichi Pich Mermaid Melody.

A BAS SAM HTELA TRECU SEZONU! MOLIM VAS UBEDITE IH!

Prva sezona Mermaid Melody Pitchi Pitchi Pitch sa srpskom sinhronnizacijom je počela sa emitovanjem 2010 godine na UTRA TV pod nazivom "Sirene" (takođe poznata i kao "Princeze Sirene"), a druga nešto kasnije pod istim nazivom. Vlasnik licence za prevod na srpski je studio LOUDWORKS. Glasovi: Aleksandra Ristović, Jelena Đorđević, Andriana Tasić, Milan Antonić, Ivana Aleksandrović, Jelena Stojiljković, Marijana Aranđelović, Mihailo Laptošević, Vlada Milić, Aleksandra Mladenović.

Uvod Edit

Lucia, Princeza Sirena Severnog Pacifika, dolazi na Zemlju da nađe dečka koga je spasla od brodoloma sedam godina pre početka priče, kome je poverila njen roze biser. Na kraju pronalazi tog dečka, surfera, pod imenom Kaito Domoto. Ali kao što njen ljudski oblik, Lucia Nanami,ima mnogo malo sličnosti sa njenim oblikom sirene, Kaito je ne prepoznaje. Ona ne može da mu kaže da je sirena, jer će se, inače, pretvoriti u morsku penu. Pokušava da mu objasni drugim načinom da je ona ta sirena koja ga je spasla (jer legenda sirena ne govori o tome da se ne sme objasniti drugim načinom sirenin identitet).

U isto vreme, Luciji je rečeno da je grupa zlih morskih vila napala morski svet, te da mora da sakupi ostalih šest Princeza Sirena i njihove bisere da bi prizvale legendarnu boginju mora, Aqua Reginu, da bi mogla da zaustavi zle morske vile. Da bi ispunila ovo, udružuje se sa Henon Hošo i Rinom Toin, princezama sirenama koje su došle takođe na Zemlju. One koriste svoje bisere, pretvaraju se u pevačice i koriste svoje glasove kao ofanzivnu moć.

Pesme Edit

Iako se Mermaid Melody Pichi Pichi Pich ne može uporediti sa bilo kojom anime serijom,animirane pesme se ne koriste samo kao uvodna i završna špica, već se koriste i kao pesme koje sirene pevaju u toku bitke sa zlim morskim vilama.U svakoj epizodi se pojavi makar jedna od sledećih pesama: Predivna želja, Sećanja, Duboko more, Eksplozija melodije, Kiša smaragda, Moć sirena, Moj san, Mračno iskušenje, Nova ljubav, Pesma o ljubavi, Plavo nebo, Sunčana jutra, Zajednički san, Zvezdana svetlost itd. Svaka sirena ima svoju pesmu. Sara Ueba je jedina princeza sirena koja je svoju moć korstila u zle svrhe protiv drugih sirena jer se jako naljutila na sve ljude ovog sveta kad ju je njen bivši dečko, Taro Mitsuki, jako izneverio. Sara mir pronalzi kod zlog Gaidea, medjutim, nakon toga, ona pronalazi dobrotu i bori se za opstanak živog sveta. Na kraju umire zajedno sa Gaideom, pevajući pesmu o ljubavi.

Muzika Edit

Početne pesme
 • Obećana zemlja~ od Miyuki Kanbe (epizode 1-28)
 • Dugine note~ od Miyuki Kanabe (epizode 29-52)
Završne pesme
 • Važna kutija skrivenog blaga~ od Lucije (Asumi Nakata) (epizode 1-28)
 • Mesto gde jutro dolazi prvo~ od Lucije,Henon i Rine (Asumi Nakata, Hitomi Terakado i Mayumi Asano) (epizode 29-52)
Pesme Princeza Sirena

Ove se pesme obično koriste u borbe

 • Legenda sirena (Pesma o ljubavi) ~ od Lucije,Henon i Rine (Asumi Nakata, Hitomi Terakado i Mayumi Asano)
 • Šta je ljubav~ od Lucije (Asumi Nakata)
 • Super ljubavna pesma~ od Lucije,Henon i Rine (Asumi Nakata, Hitomi Terakado i Mayumi Asano)
 • Obveznice od Lucije,Henon i Rine (Asumi Nakata, Hitomi Terakado i Mayumi Asano)
 • Za mesto iza snova~ od Lucije,Henon i Rine (Asumi Nakata, Hitomi Terakado i Mayumi Asano)
 • Neobičan san~ od Lucije (Asumi Nakata)
 • Uvek plavi~ od Henon (Hitomi Terakado)
 • Zvezdani dragulj~ od Rine (Mayumi Asano)
 • Jahanje na vetru~ od Karen (Ema Kogure)
 • Povratak u more~ od Sare (Kana Ueda)
 • Savršena melodija~ od Lucije,Henon,Rine,Karen (sa Koko i Noel u

drugoj verziji, sa Sarom u trećoj verziji) (Asumi Nakata, Hitomi Terakado, Mayumi Asano i Ema Kogure; u drugoj verziji sa Satomi Arai i Ryoko Nagata; u trećoj verziji sa Kana Ueda)

Druge pesme
 • Koncert tame~ od Crnih sestra lepotica (pevaju Miki Tsuchiya and Noriko Shitaya)
 • Glas u tami~ od Crnih sestra lepotica (pevaju Miki Tsuchiya and Noriko Shitaya)